Endüstriyel Tartım Sistemleri
Endüstriyel Tartım Sistemlerinde Neler Yaptık/Nerelerde Uyguladık?
İçme Suyu Klorlama sistemlerinde kullanılan klor tanklarındaki klor miktarını endüstriyel tartım sistemleri ile tarttık ve seviye azaldığında operatörlere bilgilendirme alarmları gönderdik.
Endüstriyel Tartım Sistemleri kapsamında Üretilen madeni yağların dolum kontrolleri için kalite kontrol terazileri kurarak paketlerin içindeki miktarı tarttık.
Kimyasal depolama tanklarında, reaktörlerde hassas tartımlar yaparak doğru ürünün doğru miktarda karıştırılması için hassas loadceller kullanarak tank tartım sistemleri uygulaması yaptık.
Endüstriyel Tartım Sistemleri kapsamında Neler Kullandık;
Loadcell, PLC, Tartım İndikatörü
Yük Hücresi (loadcell) Nedir?
Yük hücresi (loadcell), üzerine etki eden bir yükü veya kuvveti elektronik bir sinyal haline dönüştüren bir sensör veya bir dönüştürücüdür. Bu elektronik sinyal, yük hücresi ve devrenin türüne bağlı olarak voltaj değişikliği, akım değişimi veya frekans değişimi olabilir.
Yük Hücresi Nasıl Çalışır?
Yapı yay elemanı olarak adlandırılan, özel olarak seçilmiş ve şekil verilmiş metal şase ile strain gage lerle kurulmuş bir wheatstone köprüsünden oluşur.
Yay elemanı üzerine bir fiziksel kuvvet uygulandığında bu bir deformasyona sebep olur ,yay elemanında meydana gelen bu deformasyon wheatstone köprüsü üzerinden bir elektrik sinyali olarak çıktılanır.Elde edilen bu sinyal mikroişlemci tabanlı bir göstergede işlenerek ,kuvvet ya da ağırlık bilgisi olarak gösterilir.
Kullanım yerleri; Kantarlar, elektronik terazi, basküller,torbalama cihazları,bantlı kontrol kantarları ve akış kantarları gibi çeşitli endüstriyel tartım cihazlarıdır.
- Karıştırma
- Sayım
- Veri İletişimleri
- Dolum, Dozajlama ve Dağıtım
- Formülasyon
- Tehlikeli Alanlarda Tartım
- Hareket Halinde Tartım.
- Fazla/Eksik Kontrol Terazisi
-Silo Tartım Çözümleri / Tank Tartım
-Katı Madde Tartım Cihazları
Yükleyici Tartı Kantarları
-Bant Tartı Kantarları
-Metal Dedektörleri
-Hareketli Tartım
Yukarıda anlatılan teknik bilgiler doğrultusunda “Endüstriyel Tartım” sistemleri loadcell ler kullanılarak yapılır. Bu sayede fabrikalarda, işletmelerde kalite montrol, fire takibi, stok takibi gibi bir çok alanda ihtiyaca göre uygulamalar yapılarak Endüstriyel Tartım sistemleri devreye alınır.